Semester i all ära…

… men jag jobbar på! I vanliga fall är vår kommun relativt lugn under sommarmånaderna. Många passar på att åka bort under längre perioder så det är få kvar på orten. Dock har den här sommaren inte varit särskilt somrig med sina ca 17 grader, regn och moln på himmelen så det har varit en hel del att göra även för mig som praktikant. Men i augusti har jag allt bokat in lite sol!

Med tanke på att mina kollegor lagt semestern lite omlott har vi inte varit så många åt gången på kontoret. Det har gett mig möjligheten att arbeta mycket självständigt och ta lite mer ansvar över vissa uppgifter och betydligt mer kontakt med kunderna. En hel del bokningar och slutförande av tillträden har legat på mitt bord, alla förberedelser innan en bostad kan läggas ut till försäljning, en del visningstillfällen och mycket annat. Efter att ha spenderat redan över 1½ år hos gänget här i Kinna börjar jag känna mig rätt så varm i kläderna som praktikant vilket gör det ännu roligare. Mäklarna kan lägga lite mer ansvar på mig och jag får delta på ännu fler punkter i varje affär.

Jag har skrivit om det i tidigare inlägg men jag måste ännu en gång trycka på hur viktigt det är att börja göra praktik TIDIGT. Om du vill, hinner du definitivt praktisera på flera olika kontor/företag/orter och du hinner lära dig så otroligt mycket. En studiekamrat har hunnit prova på både centrala Göteborg och en mindre stad utanför och det var guld värt för hennes del. Det är även stor skillnad på att göra praktik någon dag i veckan eller alla 10 veckor (eller mer) på en gång. Personligen har jag haft möjligheten att göra både enstaka dagar regelbundet och även två längre perioder under somrarna och jag tycker kombinationen har varit till stor fördel.

Ni som fortfarande har semester får njuta in i det sista och vara noga med hur ni hanterar jobb under ledigheten. Och ni andra som inte har så mycket ledigt – vad gör det när det ändå regnar.

Ha en fortsatt härlig sommar!

Liknande artiklar