Semestertider

 

För min del närmar sig semestern med stormsteg – det är bara fem skälvande arbetsdagar kvar! Och givetvis har jag ett berg av saker att beta av innan dess. Märkligt det där fenomenet; Ju närmare man kommer semestern, desto mer finns det att göra.

Jag som koordinator har det ändå hyfsat lätt att planera för och koppla av på semestern. För en mäklare kan det vara en aning klurigare. Som Mattias skrev förra veckan är det här med tillgänglighet i yrket något som varierar från person till person – men allt som oftast är mäklare ganska generösa med sina tider.

Inför semestrar har vi ett rullande schema på våra kontor i Helsingborg och Höganäs. Det vill säga – har man tidig semester ena året, har man lite senare året efter. På så sätt har vi minst halva styrkan på plats hela sommaren. Vissa tar ingen semester alls under sommarmånaderna utan väntar till hösten eller tar tidigare på våren. Kontentan är dock densamma; Vi finns där för våra kunder oavsett årstid.

Överlämningar till kollegor kan vara såväl av det enkla som det lite mer komplicerade slaget – beroende på affär så klart. För det mesta funkar väl detaljerade och skriftliga instruktioner för varje affär och ett eller flera samtal innan vederbörande går på lite välförtjänt ledighet. Ibland vill mäklaren vara med ända in i kaklet trots att de egentligen inte är eller ”ska vara” på kontoret.

Precis som jag, lider många mäklare av egenskapen kontrollbehov. Gör man saker själv vet man att, när och hur saker och ting blir gjorda – detta trots att tilliten till kollegorna är stor.

Det kan ligga extremt mycket jobb bakom det här med att planera för att inte planera något under semestern 🙂

Jag önskar er alla en riktigt varm och skön sommar!

Liknande artiklar