Sjukskriven och offline

Slutet av 2015 och början på 2016 var lite smått haltande för min egen del. Efter att ha tagit ett hyfsat lätt beslut om att göra en efterlängtad ryggoperation så började ändå mina tankar snurra direkt i huvudet. Hur ska det gå med jobbet? Är det kanske bäst att vänta ett tag till? Hur ska jag göra med mina kunder? Hur blir det med lönen? Hur blir det med barnen? Hur löser vi livspusslet?

Dessa tankar dök upp under några minuter för att slås bort av mig och aldrig mer komma tillbaka.

Allt går att lösa.

Jag är ju en förespråkare för att våga vara offline under ledighet och semestrar även som mäklare och detta har tidigare visat sig fungera alldeles utmärkt. Varför skulle detta inte gå även vid en sjukskrivning? Klart att det gör. Att jag hade turen att operationen låg under en av månaderna då det är mindre att göra för oss fastighetsmäklare var bara att tacka och ta emot. Genom att vara tydlig mot kunder, planera och strukturera i god tid så loggade jag i början av december ut från allt jobbrelaterat i sex veckor. Allt mitt fokus låg på mig, min rygg, rehabträning, en del julmat och att komma tillbaka till livet igen som en glad tjej igen utan smärtor.

När jag jobbar så jobbar jag. När jag är ledig så är jag ledig.

Våga vara offline.

2016, nu är jag redo!

Att mötas av följande när jag kom tillbaka till kontoret kändes dessutom extra bra. En fin belöning för ett väl utfört arbete var hälsningen.

IMG_0521

 

 

/Madeleine Gustafsson

Liknande artiklar