Ska du på mäklarmässa?

Två nya kurser är i full gång och i slutet av veckan är det dags för Mäklarmässan 2015! Själv infann jag mig i huvudstaden förra gången den anordnades för två år sedan, under min första termin som mäklarstudent. Med bra driv och vilja i några av mina vänner, lyckades vi med hjälp av bra kontakter (bland annat Svensk Fastighetsförmedling) få närmare 50 personer(!) från vår årskull att åka upp gemensamt – och vi fick en toppenhelg!

Sist hölls en speedrekrytering då du som student fick några minuter vardera med ungefär tio olika mäklarföretag. Guldläge för att få ett första intryck om du inte stött på företagen tidigare och även för företagen att få en första bild av dig. Nervöst såklart men när gonggongen gick var det bara att köra.

I år åker jag tyvärr inte upp men det är något jag starkt kan rekommendera. Oavsett om du är i startlinjen eller sluttampen av din utbildning. Föreläsningarna du har att tillgå är riktigt givande och det är en ypperlig möjlighet att mingla runt och knyta kontakt med och jämföra de olika mäklarföretagen som framtida arbetsgivare. Du som lyckats få en plats på studentkvällen dagen innan vill jag tipsa att ta tillfället i akt! Kvällen är till för dig!

Liknande artiklar