Söndagsvisningar i höstrusket

Nu märker man verkligen hur hösten rullar in. Efter ändringen till vintertid i förra veckan har det blivit avsevärt mörkare tidigare på eftermiddagarna vilket är bra att tänka på när man lägger in visningar. Vissa bostäder som säljs har t ex en vacker utsikt mot grönytor utan lampor, då är det bättre att lägga in en visning på dagtid för att marknadsföra alla fördelar med bostaden. Jag har hittills försökt att styra visningstillfällena till vardagseftermiddagar för att effektivisera de dagar man jobbar. Har man en visning på ca en timme på helgen blir det mycket planering och jag har svårt att känna mig helt ledig. De helger man har visning är det enligt mig lika bra att lägga fler visningar så man kan gå hem lite tidigare en annan dag i veckan. Vi säljer mycket nyproduktion som bland annat brukar visas på söndagar, därför lägger jag gärna fler visningar dessa dagar.

 

Jag har precis haft mitt första PU-samtal (personaluppföljningssamtal) där jag satt ner med min chef och diskuterade hur det här första året har gått samt lade fram nya mål inför nästa år. Det är en härlig känsla att tillsammans tänka ut och lägga fram mål och sedan sträva efter dessa (och förhoppningsvis nå ännu högre). När vi lägger fram målen är det inte bara försäljningsmålen som är viktiga, alltså hur många möten man åker på, snittprovisionen och hitrate, utan även personliga mål. Dessa kan handla om vad som helst, t ex träningstillfällen per vecka eller sälja flest bostäder i staden. Vi diskuterar även långsiktiga mål som min chef kan ha i åtanke och peppa mig till. Det kan handla om att man är intresserad av att t ex bli franchisetagare i framtiden eller att byta till ett kontor i en annan stad.

 

I måndags hade vår trainee Malin sin första dag på kontoret. Hon gör sin första termin på mäklarutbildningen i Trollhättan som jag besökte för några veckor sedan. Väldigt trevligt att ha en ny person att visa mäklaryrkets alla sidor. Kommer själv ihåg hur jag satt mina första dagar som trainee i Malmö bakom mäklarna och tänkte att snart är det jag som sitter och lär ut. Det är en härlig känsla!

 

Ha en härlig vecka i höstrusket!

 

Liknande artiklar