STOR & liten

Jag kan tänka mig att många där ute många gånger har ställt sig frågan vad för typ av företag man vill börja jobba på. Vissa företag är små familjeföretag, vissa har 10 anställda, vissa 50 och vissa företag är franchise och hör till en stor välkänd kedja. Precis som Svensk Fastighetsförmedling.

Vad många tänker är att ett företag som Svensk Fastighetsförmedling endast är ett stort företag. Men i grund och botten är det flera småföretag som samarbetar och hjälper varandra under ett och samma namn. När jag började på Svensk Fastighetsförmedling föll jag direkt för det positiva att vara den lilla, men tillhöra den stora.

Fördelen med det är att det är lätt att göra sin röst hörd inom kontorets väggar, vara med och påverka och ge synpunkter.  Samtidigt som jag tycker att en av de stora fördelarna med att tillhöra det stora i Svensk Fastighetsförmedling är, förutom det självklara som att ha ett starkt varumärke i ryggen, att du bygger upp ett stort nätverk med kontakter som i långa loppet kan ge dig flertalet affärer. Någonting som du som mäklare inte gärna tackar nej till.

Det finns även flertalet fördelar med franchise som är mer förknippade med nöje än enbart jobb. Du får inom ditt kontor trevliga kollegor, men även massor av kollegor runt om i hela Sverige. Dessa träffar du förmodligen mer sporadiskt, men det är trevligt att ha dem inom ”väggarna” när det vankas trevligheter.

De senaste dagarna upplevde jag just detta i form av en stor och omtyckt tradition inom Svensk Fastighetsförmedling – den så kallade ”SF-Golfen”. Här träffas mäklare och franchisetagare från hela Sverige en gång per år och tävlar om den åtråvärda trofén att bli kedjans bästa golfspelare. Under dessa dagar lockas tävlingsandan fram och det bjuds på flera härliga skratt. Här kan det även utbytas tips och erfarenheter med kollegor utanför ditt eget område. Ni lär nämligen märka när ni börjar att arbeta som mäklare att ni kan räkna sekunderna på en hand som det tar för oss mäklare att börja prata jobb. Med andra ord är ett sånthär tillfälle helt fantastiskt för den som vill ha nya idéer.

Det jag vill förmedla med detta inlägg är att på ditt kontor med dina närmsta kollegor i det lokala företaget är steget ut i det stora företaget inte långt. Ett litet kliv som ger dig hjälp, erfarenhetsutbyte, support, goda vänner och varma skratt.

 

För den som eventuellt undrar kan jag väl säga att mitt resultat på golfen inte kommer nämnas här 😉 Men jag kan i alla fall bistå med ett par bilder från eventet.

Liknande artiklar