Strategi och planering

Hej!

För mäklare som har ett provisionsbaserat yrke kan det vara svårt att ta ledigt utan att känna att man hela tiden måste ha koll på telefonen och mailen i rädsla av att annars tappa affärer. På mitt kontor har jag fått en riktigt bra upplärning i hur man strukturerar och planerar inför en ledighet. För att kunna vara helt ledig och kunna koppla ur telefonen så behöver man självklart ta hjälp av kollegor och assistenter för att strukturera och låta kunderna få bra service trots att vi är lediga.

Det gäller att styra upp eventuella tillträden, boka om dem på kollegor och informera om exakt vad som gäller i respektive affär. Blocka tid i kalendern under veckan före ledigheten för att kunna informera kunderna om när du går på ledighet och när du är tillbaka. Även alla Läge+ kunder ska få informationen så de vet vad som gäller om de vill sälja inom kort. För att få allt att löpa så smidigt som möjligt så att alla vet vad det är som gäller så är en checklista till kollegan som avlastar dig ett bra redskap. I checklistan kan du skriva om vad som gäller för respektive försäljning och få dem insatta i de olika försäljningarna och kunna få fram snabb info vid eventuella frågor.

Kunderna slutar inte att höra av sig för att vi mäklare går på semester så för att göra allt smidigt och se till att kunderna kan få bästa möjliga service när vi tar semester är planering a och o och att våga ta hjälp av kollegor väldigt viktigt. För ledighet är viktigt även för mäklare och ska man hålla i flera år så behöver även telefonen (och mäklaren) få vila emellanåt.

Från mig hör ni nästa gång i mitten av januari. Nu har jag andra saker att fokusera på ett tag framöver, först och främst planering och planering av jobb sen rehabilitering och rehabilitering av ond rygg.

Så här kommer ett supertidigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR från mig!

Njut av ledigheten och glöm inte att stänga av telefonen och umgås med nära och kära.

 

Hälsningar Madeleine Gustafsson

 

julgranskula

Liknande artiklar