Time out!

Det pratas ganska mycket om frågan kring uppkoppling under semestern. Ska man vara tillgänglig eller ta en fullständig time out? Själv testade jag för första gången sedan jag började arbeta att vara helt och hållet avloggad från jobb och delvis från sociala medier och nyhetsflödet. Tidigare har jag tyckt att det varit bra att rensa mailkorgen varje morgon och kväll för att dels vara uppdaterad när jag kommer hem men även att rensa det som inte ska ageras på för att få en lite mindre inkorg att gå igenom när jag är tillbaka. Men vad händer när man gör så? Jo hjärnan snurrar upp på högvarv och den där avkopplingen som semestern skulle ge blir mindre givande och kvalitativ. Varje gång du öppnar mailen eller tar del av sociala medier och nyheter så skapas nya intryck för hjärnan att bearbeta och det tar energi.

Jag tyckte det var underbart att vara helt frånkopplad och ladda batterierna på riktigt i Thailand. Det hjälpte dessutom att wi-fi inte alltid var helt stabilt vilket gjorde att de där impulserna att uppdatera sig stoppades av tekniken ibland. För visst är det ofta så att vi sitter med telefonen i handen och kollar på appar och medier som vi egentligen inte ens är intresserade av eller som vi upplever ger ett värde?

Nästa gång du är på semester, testa att detoxa dig från tekniken och se vad mycket mer du får ut av ledigheten och njut av att vara i nuet, på en förmodat härlig plats!

Varför inte vara här och nu under en morgonjogg på denna vackra strand?

Varför vara mentalt någon annanstans än här under en morgonjogg på en underbar strand?

Liknande artiklar