Tranieeutbildning – dag två!

I torsdags var det dags för tranieedag nummer två! Den här gången i Stockholm och temat för dagen var besiktning. Riktigt intressant! Vi fick träffa Pontus och Jon från Anticimex som gav en riktigt bra inblick i det mesta – vikten av förbesiktning, hur en besiktning går till och vad en besiktningsman faktiskt gör. Vi fick följa med ut och göra en besiktning av ett hus och fick utrymme för många extra tankar och frågor som dök upp i samband med något moment.

En viktig del av dagen var angående Varudeklarerat. Eskild Möller från SFAB var med och gav nyttig information angående försäkringen och Pontus fyllde på med bra, konkreta exempel på fördelarna med just Varudeklarerat. Personligen hade jag inte reflekterat särskilt mycket över vad det innebar men det fick vi en grundlig förklaring på under dagen. Det finns en anledning till att det beskrivs som den bästa produkten på sin marknad!

En sak Pontus sa som jag inte riktigt kan släppa är att: du besiktigar ju din bil varje år. Din bostad, som du lever i dagligen och sover i varje natt, den besiktigar du i princip bara i samband med att du flyttar in. Och kanske knappt det.  Är det något att börja tänka på tro?

Liknande artiklar