Trivsel och utveckling på jobbet

 

Valet av arbetsplats är viktigt. Det är inte bara lönen som ska avgöra i valet. Det är minst lika viktigt att man trivs på jobbet och det är många parametrar som avgör det.T.ex. kollegor, chef, arbetsklimat och den fysiska arbetsmiljön. Jag tänkte bjuda på en reflektion från min dotter som är 10 år. Hon var med min man på jobbet en dag och konstaterade vid middagen hemma:

-Pappa, när jag tänker på ditt jobb tänker jag på färgen grå.
-Jaha, varför då?
-När ni har redovisningar står ni bara och pratar och visar text på en skärm. Varför gör ni inga bra redovisningar? Ni skulle kunna visa fina bilder eller spelar upp en teater istället?
-Det borde vara mer färg på väggarna och ni kanske kan måla spindlar på väggarna?
-Pappa, vet inte du att man måste ha roligt för att man ska kunna lära sig något
?
-Mammas jobb är roligare. Där är det åtminstone gult på väggarna och det finns godis.

 

Nu kanske inte tillgång till godis eller tapetval avgör vilken arbetsgivare man väljer men det är viktigt att dutar med fler saker i din beräkning och inte bara ser till lönen. I vår bransch med nästan uteslutande provisionslön är det lätt att bara se till vilken provision du får eller om du får fast lön initialt och i så fall hur mycket/länge.

Minst lika viktigt är att ta hänsyn till vilken introduktion du kommer få? Med en bra introduktion har du möjlighet att snabbare komma igång och därmed börja tjäna pengar snabbare.

Har du andra förmåner så som tjänstepension, försäkringar, friskvård, möjlighet till snabb sjukvård etc? Bra förmåner ger trygghet och ett plus i plånboken.

Kommer du att trivas med chef och kollegor? A och O för att lyckas med vad man än företar sig. Trivs du på jobbet så presterar du bättre.

 

Liknande artiklar