Vad utmärker en duktig mäklare?

Ofta när jag berättar att jag arbetar med att rekrytera mäklare så får jag frågor som; Vad letar du efter? Vad utmärker en duktig mäklare?

Idag tänkte jag försöka att svara på det!

En bra mäklare ska kunna mycket. Rollen är komplex och en duktig mäklare måste kunna behärska många ämnesområden. Juridik, ekonomi och byggnadsteknik för att nämna några. Dessutom är det ett säljyrke vilket ställer krav på eget driv, att man tar eget initiativ, klarar av att arbeta självständigt samt inger förtroende. Det är också viktigt att kunna ta kunder på rätt sätt och ha en professionell attityd gentemot alla människor mäklaren möter i sin roll. För att bli en lyckad mäklare krävs struktur, att tycka om att göra affärer, ha god känsla för service och att vara påläst om objekten. För att du ska vinna intagen måste du sälja in dig själv som den mest tillförlitliga och duktigaste mäklaren i området.

För att göra det ytterligare komplicerat ser rollen olika ut beroende på var du arbetar. Det kan krävas olika kompetens hos en mäklare som ska arbeta i landsort gentemot en som arbetar i Stockholms innerstad. Och, ingen kan ju vara bäst på allt, så beroende på var kollegorna har sina styrkor bör vi även leta efter en person som kan komplettera gruppen. Mycket att tänka på alltså!

Sammanfattningsvis kan man säga att ingen mäklare är den andra lik och det finns ingen schablonmall att gå efter. Men lever man upp till kriterierna ovan så han man stor möjlighet att lyckas i sitt karriärsval.

Liknande artiklar