Visningar

Hittills i år har jag inte haft en enda ordinarie visning utan alla objekt har sålts med förhandsbud en bra bit över accepterat pris. Visningarna är ett av de viktigaste marknadsföringssätten för oss mäklare. Där får vi visa upp våra objekt men lika viktigt är att vi visar upp oss själva eftersom vi träffar potentiella kunder. Dessa kunder kan vara både framtida köpare och säljare. Därmed blir det ibland lite problematiskt för oss med förhandsvisningar. För det första träffar vi färre potentiella kunder. Sedan får säljaren aldrig veta vad bostaden skulle kunna säljas för om man skulle valt ordinarie visning med budgivning. Bostaden ligger dessutom ute till försäljning en kortare tid vilket gör att färre spekulanter hinner bli nyfikna på objektet och personen som kanske skulle lägga ett monsterbud vid budgivningen missar den.

 

Vidare finns det olika sätt som förhandsvisningar kan gå till på. Ska mäklaren ta dit flera spekulanter och ha en budgivning? Eller ska mäklaren bara ta dit den första som lägger ett bud som säljaren kan tänka sig att acceptera? Viktigt att komma ihåg är att det alltid är säljaren som bestämmer, vem de ska sälja till och till vilket pris. Att ringa runt till de spekulanter som bokat sig för visning som inte blir av eftersom bostaden redan är såld, blir aldrig roliga samtal att ringa. Förhoppningsvis finns det andra lägenheter ute till försäljning hos oss som de kan tänkas vara intresserade av istället.

 

Självklart finns det vissa fördelar med att sälja innan visning också, men i slutändan tror jag att det skulle vara bättre för branschen att ha ordinarie visningar.Sald_fore_visning

Detta är en vanlig syn för spekulanter…

Liknande artiklar